Részvények


A nemzetközi részvényekbe történő befektetéssel ugrásszerűen kitágul a rendelkezésre álló befektetési megoldások tárháza. Az SPB Befektetési Zrt. által lehetősége nyílik a Budapesti Értéktőzsdén túl 71 ország tőzsdei részvényeit is elérnie. 

MAGYAR-, ÉS NEMZETKÖZI RÉSZVÉNYEK

AZ SPB BEFEKTETÉSI ZRT. ÁLTAL LEHETŐSÉGE NYÍLIK A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDÉN TÚL 71 ORSZÁG TŐZSDEI RÉSZVÉNYEIT IS ELÉRNIE.

 

MI A RÉSZVÉNY?

 

A részvény egy részvénytársaság által kibocsátott, tagsági jogokat megtestesítő értékpapír. A részvény megvásárlásával a részvényt kibocsátó vállalat résztulajdonosává válik a befektető.

A részvénykereskedés magasabb kockázat mellett egy magas profittal kecsegtető befektetés.


NEMZETKÖZI RÉSZVÉNYBEFEKTETÉSEK

 

A nemzetközi részvényekbe történő befektetéssel ugrásszerűen kitágul a rendelkezésre álló befektetési megoldások tárháza. Olyan régiókba, vállalati szektorokba nyílik lehetősége befektetnie, ahol átlagon felüli árfolyamnyereségre tehet szert.

 

ÖN RÉSZVÉNYTULAJDONOSKÉNT KÉT MÓDON JUTHAT PROFITHOZ

 

Árfolyamnyereség
Az értékpapír beszerzési és eladási árának pozitív különbözete.

 

Osztalék
Egy vállalat által adott időszakban megtermelt profit azon hányada, melyet nem forgatnak vissza a cég működésébe, hanem a részvényesek számára kifizetnek, kiosztanak.

 

KOCKÁZATOK

 

Árfolyam kockázat
A befektetési eszközök árfolyamának mozgásából fakadó kockázat. Az árfolyamok ingadozása szükséges a jövőbeni árfolyamnyereség eléréséhez, ugyanakkor minél magasabb az eszköz árának szórása (azaz az árfolyam ingadozása), annál nagyobb bizonytalanság jellemzi az eszköz jövőben várható árát.

 

Devizaárfolyam hatás
A nemzetközi tőkepiacokon történő befektetések esetében figyelembe kell venni a devizaárfolyamok mozgásából származó kockázatot is. Külföldi devizában denominált befektetési eszközöknél a forint leértékelődése (vagyis gyengülése) növeli azok forintban kifejezett értékét, míg a forint felértékelődése (erősödése) például csökkenti a külföldi devizában denominált befektetési eszközök forintban kifejezett értékét, még abban az esetben is, ha az eszköz saját devizájában kifejezett értéke emelkedett.

 

Likviditás
Alacsony kereslet miatt a befektetési eszközök értékesítése bizonyos esetekben nehézségekbe ütközhet, melynek következtében az értékesítés csak hosszabb idő után, illetve csak kedvezőtlenebb árfolyamon lehetséges. Minél nagyobb forgalom mellett kereskednek egy adott befektetési eszközzel, annál gyorsabban és kisebb árfolyamveszteséggel lehet azt a jövőben értékesíteni.

 

Ország és politikai környezet
A hazai vagy nemzetközi politikai-gazdasági környezet által meghatározott kockázat. Az adott ország stabilitásának alacsony foka vagy csökkenése, a kedvezőtlen politikai irányvonal valamint a szabályozói környezet romlása közvetve vagy közvetlenül negatívan befolyásolhatják az adott ország gazdaságának szereplőit, ezáltal az általuk kibocsátott befektetési eszközök értékét is. Jellemzően egy ország magasabb szintű politikai stabilitása következtében biztonságosabbnak tekinthetőek az adott ország gazdasági szereplőinek értékpapírjai is.

 

Makrogazdasági kockázat
A makrogazdasági kockázatokat alapvetően a globális kormányzati költségvetési és gazdaságpolitika (fiskális politika), valamint a jegybanki döntések (monetáris politika) befolyásolják. A fontosabb gazdasági mutatószámok, mint pl. az alapkamat, a munkanélküliség, az infláció alakulása, a kormányzati beruházások, az adóváltozások és az államadósság nagysága lényegesek lehetnek a részvények esetében. Általánosságban elmondható, hogy minél kedvezőbb makroadatokat látunk, annál kedvezőbb lehet a részvénypiaci hangulat.

 

Partnerkockázat
A részvények adásvételében, kezelésében és értékelésében közreműködő partnerek által vállalt kötelezettségek nem vagy részleges mértékű teljesítése esetleges veszteséget okozhat, mely hátrányosan befolyásolhatja a befektetés értékét és árfolyamát.

 

Egyedi kockázat
A részvények kockázatának azon részét, mely az adott részvény egyedi jellemzőihez kapcsolható árfolyamváltozás kockázata, egyedi kockázatnak nevezzük. Az egyedi kockázat megfelelő portfólió-képzéssel, vagyis a befektetési portfólió elemeinek széleskörű diverzifikációjával megszüntethető.

 

Piaci kockázat
A részvények kockázatának azon részét, melyet a diverzifikáció sem küszöböl ki, piaci kockázatnak hívjuk. Ez a gazdaság helyzetében, működésében rejlő általános kockázatokat tükrözi, emiatt hiába választunk részvényeket különböző vállalatokban, a gazdaság egésze, vagy a piaci hangulat alakulásának kockázatát nem tudjuk teljes mértékben csökkenteni.

 

EGYÉB TUDNIVALÓK

 

A részvények a magas kockázatú instrumentumok közé tartoznak. Célunk, hogy a magas hozamelvárásokat a kockázat minimalizálásával tudjuk elérni. Ehhez különböző megoldásokat tudunk ügyfeleinknek javasolni.


MIÉRT STRATÉGIAI FONTOSSÁGÚ AKTÍV BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁST IGÉNYBE VENNIE?

 

Segítségünkkel a világ 71 országának tőzsdéit és a teljes nemzetközi OTC piacot el tudja érni. Szakértők és elemző csapata folyamatosan nyomon követi a budapesti és a nemzetközi tőzsdéken jegyzett részvények árfolyamát, a papírokban rejlő lehetőségeket. Így földrajzi határok nélkül szakértő segítséggel juthat a legmagasabb minősítésű nemzetközi vállaltok részvényeihez.


HOGYAN FEKTETHET RÉSZVÉNYBE?

 

Önnek nincs más dolga, mint igényét jeleznie, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, majd kockázatérzékenységének keretein belül segítünk kiválasztani és megvásárolni a stratégiai pénzügyi céljainak legmegfelelőbb részvényt.

 

KAPCSOLAT

 

Tőzsdei kereskedésben elérhető országok kontinensek szerint:

 

Amerika:
 Argentína
 Bermuda
 Brazília
 Chile
 Costa Rica
 Egyesült államok
 Kanada
 Kolumbia
 Mexikó
 Peru
Európa:
 Ausztria
 Belgium
 Ciprus
 Csehország
 Dánia
 Egyesült Királyság
 Észtország
 Finnország
 Franciaország
 Görögország
 Hollandia
 Horvátország
 Írország
 Lengyelország
 Lettország
 Litvánia
 Luxemburg
 Magyarország
 Málta
 Németország
 Norvégia
 Olaszország
 Oroszország
 Portugália
 Spanyolország
 Svájc
 Svédország
Afrika:
 Botswana
 Dél-Afrika
 Egyiptom
 Ghána
 Kenya
 Nigéria
 Zimbabwe
Ázsia és Ausztrália:
 Ausztrália
 Bahrein
 Banglades
 Egyesült Arab Emirátusok
 Fülöp Szigetek
 Hong Kong
 India
 Indonézia
 Izrael
 Japán
 Jordánia
 Katar
 Kína
 Koreai Köztársaság
 Kuwait
 Libanon
 Malajzia
 Omán
 Pakisztán
 Sri Lanka
 Szingapúr
 Tajvan
 Thaiföld
 Törökország
 Új-Zéland
 Vietnám
 
Vissza a tetejére